Actualites

22.07.2017.

Donacije iz fondova Evropske Unije: IPARD program

Zajednička poljoprivredna politika predstavlja jednu od najznačajnijih politika EU.

Važnost te politike ogleda se i u izdvajanjima iz budžeta EU za njeno sprovođenje. Imajući u vidu kompleksnost sistema zajedničke poljoprivredne politike, EU zemljama kandidatima za članstvo pruža podršku u procesu prilagođavanja poljoprivrednog sektora i ruralnih oblasti, kao i za implementaciju zakonodavstva EU u okviru Zajedničke poljoprivredne politike.

Izvor: Vojvodina uživo Nezavisne novine
11.07.2020.

Ubrzanim ritmom osnivanje LAG

U želji da se koriste sredstva iz Fonda IPARD, koja su namenjena za ruralni razvoj, Reginalna razvojna agencija Bačka je, uz podršku Vlade Republike Srbije, tačnije Tima za smanjenje siromaštva, i Švajcarske razvojne agencije, pokrenula projekat s ciljem da osnuje osam Lokalnih akcionih partnerastava u isto toliko bačkih opština i pruži stručnu podršku lokalnim samoupravama, privrednim subjektima, javnom i nevladinom sektoru, ovo je deo uvodnog izlaganja direktor Regionalne razvojne agencije Bačka Srđan Vezmar na radnom sastanku u Bečeju.

Još...
Izvor: Moj Bečej
11.07.2020.

Formiranje lokalne akcione grupe za ruralni razvoj

Ovaj skup je deo koraka koje treba preduzeti prema IPARD-u kako bismo bili spremni za novce koji nas očekuju iz Evropske unije. Mi smo jedna od lokalnih samouprava koje imaju najviše završenih obaveza, odnosno ispunjnih uslova za konkurisanje za IPARD program, a formiranje LAG-a je deo koji će pomoći da se lakše dođe do sredstava iz fondova EU – rekao je pomoćnik predsednika Opštine Milan Milić. Nosilac ovog projekta je Evropski pokret Novi Sad, a partner na projektu Opština Vrbas zajedno sa još sedam opština sa teritorije Bačke.

Još...
Izvor: Oko nas